Miközben a Szalay Annamáriával és a Nádasdy fedőnéven futó Böröcz István ügynökkel lebutított MTVA/NHH kordonnal kerítette körbe a hírhamisító-gyár ellen éhségsztrájkolókat, Ivanics kussol. Pedig milyen szép is volt az, amikor a Kedves Vezető mellett bontogathatta a kordont, de most ezt a karakán kiállást úgy látszik, már nem tartja annyira fontosnak. Íme, az értékelvűség mentén politizáló Ivanics Ferenc ő Mameluksága. Ami akkor rendőrállam volt, az ma nem az.

 

 

 

De nézzük mit is mondott a Fidesz a fidesz.hu szerint (tehát nem a nemzetközi "ellenséges" sajtó szerint) 2006-ban:

 

A kordonbontással azt demonstráltuk, hogy egy törvénytelen állapotot meg kívánunk szüntetni. Azzal, hogy a rendőrség visszaállította a kordont, a rendőrállam kimutatta a foga fehérjét, tehát nem enged a szerintünk és sok jogász szerint is törvénytelen intézkedésből.

 

Most akkor hogy is van ez, elvtársak? Így szarjunk a saját szánkba:

 

 

 

Nézzük meg mit mondtak Wittner Máriáék (a forrás szintén a fidesz.hu):

 

Szomorú, hogy akik látszólagosan jogelvű alapon állnak, még azok is összekeverik az ok és okozat sorrendjét. Ha a jog rossz (lásd sztálini, hitleri jogrendszert), akkor igenis a polgárnak jogában áll és kötelessége helyreállítani az igazi demokratikus polgári jogokat, így a gyülekezés, szólásszabadság jogát is. Ezt az Egyesült Nemzetek Alkotmánya, és a magyar alkotmány is elismeri, így a kordont lebontókat nem rendbontóknak, hanem a rend helyreállítóinak kell tekinteni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr553503893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miami press 2011.12.29. 11:49:44

Íme, hát a történelem mégis ismétli önmagát.
süti beállítások módosítása