P.mester 2011.11.09. 09:36

Bebalzsamozva

 

A nemmegszorítás, a nemkétkulcsosadó, a nemtandíj után itt van a nemszemélyikultusz. Amint az ATV riportjából kiderül, mégis csak sikerült Rákosi elvtárs legjobb tanítványát felvinni a „magyar történelem jelentős eseményeit” megörökítő festményre. Kerényi Imre népbiztos lényegében úgy „érvelt”, hogy történt „egy kis” hiba, de hát. Matolcsy-féle fordulattal élve, ennek semmi köze a személyi kultuszhoz. Kétharmaddal mindent lehet. Erre kaptak felhatalmazást. Benne volt a nemprogramban. Gyertek, lányok, öltözzetek fehérbe, szórjatok rózsát a Csúti Tücsök elébe.
 
 
 
 
 

Forrás: ATV (screenshot) 

 
 
Bizony-bizony az a kackiás bajszú frakkba öltözött karmester, khmm... pincérfiú (?) nem más, mint maga az Államalapító Viktor király. Mutatóujja oly hegyes, mint Sztálin szobrának ujja anno a prágai Petřin-hegyen. Milyen izgi, hogy senkinek nincs arc rajzolva, csak Magyarország Utolsó Esélyének. Szent Istvánnal egy sorba állítva. Se Zrínyi, se Rákóczy, de a mi Vezérlő Tábornokunkat meg kellett örökíteni. Állami pénzen, miniszterelnöki megbízott a miniszterelnök megrendelésére készíttet festményt a miniszterelnökről. Gratulálok! Bebalzsamozott viktoriánus korszak az örökkévalóságnak. Egy óvodás színvonalában. Primitív, gagyi, minősíthetetlen. Kerüljön csak bele a Zalkotmány díszkiadásába. Illeni fog hozzá. Méltó a forma a tartalomhoz. Nem akarok demagóg lenni, de nyugdíjra nincs zsé, írószervezeteknek nincs félmilla, de magánrendőrségre, milliárdos stadionépítésekre meg önmagunk megörökítésére azért csak-csak akad. Luxuskormány meg eltőzsdézték, ugye… Lesz itt még Csizma Tér.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr653365278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A honi alkotmányfestészet fejlődése 2011.11.09. 12:44:58

Elmentek ti a francba, Imrus. Megint mi szar ez, nézem az interneten, ez a piktorok mázolmányai, vagy most hadd ne minősítsem, mijei. Ne mondjad már nekem, hogy a Viktor nem tud rajzolni. Majd pont rajzolni nem tud. Ne etess. Miért nem szólsz neki akko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása