Matolcsy pajtás költségvetést főz.
 
Nagyjából olyan polgári tisztességgel és hozzáértéssel, ahogyan a Szájer és Pozsgay (ő már jó koménistává szelídült) lefőzhetetlen páros kotyvasztotta a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Tákolmányát.
 
Matolcsy Nem Ortodox György azt mondta, hogy a „jövő évi költségvetés stabil, kiszámítható, feladatközpontú költségvetés”. Na mármost eddig is sikerült „stabil” és „kiszámítható”, azaz következetes gazdaságpolitikát összekotyvasztania, úgyhogy nincs ok a kételkedésre. Ez a fajta következetesség kezdődött azzal, amikor tavaly nyáron a Kedves Vezető Brüsszelbe „futkározott” (copyright by Tömjén Zsolt), hogy magasabb költségvetési hiányért kulcsoljon. Miután Barroso kiosztotta neki a kokikat és sallerokat, következetesen kitalálta, hogy hohóóó, hát nekünk nem is volt célunk a költségvetési hiányt elengedni, sőt. Jött az államadósság csökkentési mantra, ennek keretében einstandolták a MANYUP-vagyont. MANYUP-vagyon már köddé vált, de az a fránya államadósság csak nem akar csökkeni, éppen ellenkezőleg. Itt tehát maximálisan tetten érhető a „stabil” és „kiszámítható” gazdaságpol… izé. Na de semmi gáz, Szijjártó Péter majd erre is kitalál valami verbális csűrés-csavarást. Egyébiránt, ha nem csalódom, még a 2010-es választás előtt azt állították, hogy ha megalakul a Fidesz-kormány, akkor az idegenszívű tőke oly mértékben elájul majd a Kedves Vezető tehetségétől, hogy alapból fog csökkenni minden, államadósságtól kockázatig az euró-forint árfolyamig, erre fel az árfolyam a 300 HUF/Euró határait nyaldossa, illetve már nem is csak nyaldossa. Amikor Narancsics Tibort szembesítették korábbi nyilatkozatával, miszerint ő akkor azt mondta, ez a kormány hibája, következetesen, stabil és kiszámítható módon megtudhattuk tőle, hogy ez tévedés, mert most más helyzet van. Aha, más helyzet, hát persze. Aztán Matolcsy Vudu György eladásra kínálta a maga WS Teleshopjában az egykulcsos adót, hogy azzal „senki nem jár rosszabbul”. Jött a „nem ortodox”, a „formabontó”, a „nem tankönyvízű” gazdaságpolitika, miszerint mi a fogyasztásra építünk, és majd kinövekedjük a hiányt. Növekedés sehol, fogyasztás sehol, még Ezoterikus Gyurink felettébb optimista költségvetési remekmunkája is alig számol vele. Matolcsy Nem Ortodox Vitál Centere a szokásos kiszámítható és következetes receptjével újra bevezeti a nemkétkulcsosadót (mert hiszen az egykulcsossal „senki nem járt rosszabul”), a nemtandíjat, előveszi a nemmegszorítást, az ÁFÁ-t pedig a „radikális adócsökkentés” jegyében 25-ről 27-re „csökkenti”.
 
Na ennyit, e kiszámítható és következetes főzőcskézésről. Aztán persze, ha összeomlik a költségvetés, lehet másra mutogatni, ez náluk népszokás. Mert nyájas olvasóim bizonyára már tudják, mi lesz minden baj forrása:
 
- gyurcsányahibás
- emúttnyócév
- a nemzetközi helyzet fokozódik
- bankárvilág
- mocskos IMF
- sütött a szél
- esett a nap
 
Nem, kedves elvtársak, ilyen mosom a kezeimet játékot nem játszunk. Megkaptátok azt, amit választási kampányban a szlogen szintjén hirdettetek, és ennek alapján szokásotokhoz híven illendő „kiszámíthatónak” és „következetesnek” lenni itt is, mert a költségvetésért senki más nem lesz felelős: CSAK A FIDESZ!
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr693334103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közgazdasági vita a kocsmában 2011.10.31. 15:40:11

Elég borús jövőképet rajzol elénk, ha a kocsmában azon vitatkoznak a zemberek, hogy akkor a válság az most v, avagy w alakú-e, illetve, hogy a nem ortodox gazdaságpolitika csak súlyos elkúrás, avagy minden eddiginél brutálisabb elkúrás?...

Trackback: 300 forint fölött az euró 2011.10.27. 15:46:01

A reggeli erősödést követően délután gyengült a forint, majd ismét erőre kapott.

Trackback: 300 forint fölött az euró 2011.10.27. 15:46:01

A reggeli erősödést követően délután gyengült a forint, majd ismét erőre kapott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása