Kedvezs fijjug!
 
Közeleg a húzsvét, pár darap kisfröcsch elfogyaszdása a ládhatáron, s kínhalála után Krisztus Vrunk mingyárást elgörgeti a sújos köveket barlangja elöll, új képben támadván fel. Hasonlógéppen kelletik most meghalnia szegedi maszáknak, de nyugi, nemsokára új alakban fog megúlyulni és feltámatni e Porábúl megéledett Phoenix, s a stafédabotot átvéve ezentúl néhai ösmerőse, P. mester lesz a jegyző, ki e bejegyzéseket jegyzi. Hoty pedig ne a regösök csacsogó énekeiből kapjon szárnyra mintenféle szópeszéd, elmondom én annak okát saját eszűleg. Midőn rekkelente a két adag törög káfét szürcsölöm a Török Szultán asztalánál, kis tejet keverve bele, persze ha kazdasági ’álságom idelyén van mit a telybe, akarom montani, a kávéba aprítani – de megint hová beszélek, szóval olyankor szegedi maszáknak terem némi gyümölcs (hol vaczkor, hol alma) a lehetőségek fáján, hoty más bejetyzéseghez is hozzászóljon. Igen ám, de mely témákban kommentel, ott bízogy más, valódi szegedi maszákok nevei is közszájon foroknak, útymint Szegedy-Maszák Mihály az irodalom, illedve Szegedy-Maszák Zoltán a vizuálizs kultúra terén. Ennélfokva a mi szegedi maszákunk nem akarván, hoty e anoním virduális térben, mely a névtelenségek melegátya, összekeverjék őtet a valódi maszákokkal, akár neki, akár nekik e összetévesztés okán kellemetlenzséket okozván, nos hát ezért most letészi a lantot. Kedvezs fijjug! Most, e remélhetőlek kielégítő matyarázat után fogaggyátok az új jegyzőt, ki szegedi maszák halála után P. mester alakjában támad fel (de ez a P.mester sem az a P. mester, és nem is azabb!). S talán vele nemkülönben leszteg meg elékedve, mint kollékájáfal. Örvengyetek e krisztuzsi feltámadásnak, s bocsássátok mek a változásból köfetkező kellemetlen környülállásokat.
 
Üdvözletét küldi Palicsról: 
 
 
 P. – de nem Howard.
 
 
Ui.: Adtyátok át, ha láttyátok, fetyegető mozdulatok közepette, Piszkos Frednek, hoty sürkősen küldje vissza az éj leple alatt a fejem mögötti fakazettából megszöktetett királyhalmi kadarkát a Bostoni Beteg Hajléktalanok Kórházába, de hiánytalanul ám, mert embertársain seggíteni kötelesség, s elvárom!
 

 

 

 

 

Ghost in the Shell

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr361059169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása