Asztat olvashatni a zújságban – bár kétségtelen tényálladék, nem egészen up to date módon –, hogy Kapuvár hatszázmillió jó magyar HUF-nyi lóvét kap az Európai Uniótól.
Imhol: „Kapuvár több mint kétmillió eurós támogatást nyert el a térség kerékpáros-hálózata nagymértékű bővítésére. A Hanság-főcsatornán megépülő híddal megvalósul az átjárhatóság a környező régiókba, s egységes kerékpáros-hálózattá szerveződik a határtérség”. Aktuális árfolyamon számolva ez azt jelenti, hogy 575 016 770 forint támogatást fognak kifizetni, és még további kerek 87 fillért desznófarok pörkűttre. Lehet cupákolni, már ha nem tarcsák vissza, ugyi…
Gondolom, így szok’ gyarmatosítani a Zúnijó.
Pedig mi Nem leszünk gyarmat!
Nem leszünk Európai fehér indiánjai!
Ámbátor ha pénzt ad, azt – húzva a szánkat, de azért – csak-csak elfogadjuk. Akkor nincsenek brüsszeliták meg moszkoviták, meg brüsszelnekünknemdiktál szlogenek. Feltételezem, daliás parlamenterünk is az első sorban fog majd tolongani, amikor szalagot kell átvágni, ahogyan tette eddig is, majd másnap megkátozza a gonosz Uniót, ahogyan a tévedhetetlen Pásztorhoz való feltétlen hűség megkévánja nemzetiegyüttműködésileg. Remélhetőleg azon kapuváriak, akik a hvg.hu információi szerint transzparenssel vonultak a Nem leszünk gyarmat! elnevezésű meetingen a „gyarmatosítók” ellen, már fogalmazzák a petíciót, hogy ne dőljünk be a brüsszeliták eme újabb kolonizációs ármánykodásának, és ne vegyük igénybe a sok százmilliónyi támogatást. Vagy mégse írják? Ki érti ezt? Ők, akik kiálltak a... miért is? Amint maga a Megnevezhetetlen jelentette ki a minapában, „Magyarországtól egyetlen petákot sem fognak elvonni”. Igaza van, petákot biztos nem.
Különben is kapják be a kékerest, keresztényi kokit és sallert nekik, de azért a pénzt, na, azt csak adják ide, míg szépen beszélünk. Nosza, akkor mégis csak gyarmatosított fehér indiánok leszünk. Azért van ennek bája, ennek a harmonikus gondolkodásnak. No de hát a fideszitáknak mindig is ez volt a legfőbb erénye, a koherens gondolkodás. Közösségileg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr824290907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miami press 2012.03.05. 18:56:02

Szép kerek összeg. Ebből már lehet(ne) valamit is csinyálni. Csak ez a gyarmatositás dolog ne lenne! Elveszi az ember örömit. (Csak addig ne cseszegessük a brüsszeli fogatlan oroszlánt, amig tényleg vissza nem tartja a koszos, gyarmatositó pénzeit. A mocskos állatja!) A másik, ami még eszembe jut ennek kapcsán: Anélkül, hogy általánositanék, biztos vagyok benne, hogy egyes egyeseknek megfordult az agyában (elsősorban ez fordul meg, nem a biciklis turizmus, vagy a sallerozó műhely az út szélén), hogy ebből a nagy pénzből valamennyinek helyben kéne maradnia... Mondom, nem általánositok. Meg félre se értsetek! Mert nem bocsátanám meg magamnak.
süti beállítások módosítása