Ivanics Ferenc, Kapuvár országgyűlési turulja megyebeli elvtársaival kapva az alkalmon, azzal igyekezett legutóbb újabb szavazatszerzési akciót folytatni (igaz, már nem tudom, hova), hogy a kormány módosította az M9-es gyorsforgalmi út Sopron és Szombathely közötti szakaszát, azt főút tervezetével helyettesítve.
 
Természetesen ezt újfent szocialista álnokságnak próbálták beállítani, vidékrombolásnak, meg úgy általában mindennek, ami a jobboldali mitológia szerves része. Persze nem tudom, miért kellene ezt figyelembe venni, hiszen amint azt Orbán Tompika anno kijelentette, a parlament ellenzék nélkül is működik, így hát a fideszkommunisták maradjanak csak saját elveikhez hűek, s ne háborogjanak, ők most nem léteznek. Magyarán: aki ellenzékben van, az ne ugasson, nincs joga bírálni a kormányt, és a beszéd hangneme jövőre, a választások után is valószínűleg ezen elv szerveződik majd. Én azonban nem lennék (bár vagyok) ilyen agyilag alultáplált bunkó, szerintem Ivanicsnak van joga kérdőre vonni a kormányt, amint azt meg is tette. Igaz, ők mindig csak építenek, ők a nemzet felkent apostolai, Firtl Mátyás képviselő és Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke azonban arról nem nagyon beszél, mi a szerepük abban a rombolásban, hogy Csermajor és Fertőd középiskoláját összevonták, oda saját, hű pártkatonáikat igyekeznek behelyezni, hogy aztán szépen szétprivatizálják az ország egyetlen – és életképes – tejipari középiskolájának területét. Ezt nyilvánvaló módon nem írja meg a maga propagandalapjában, a Nyugati Hírmondóban Bakáts László elvtárs-pajtás, a párt hű udvari bérnyalnoka, aki lapját már színösszetételében is – narancs-kék – a Fidesz ízlésére szabta.
 
 
 
 
Autópálya kapcsán azonban nézzük az igazat, ne csak a valódit. Soha nem épült annyi autópálya Magyarországon, mint az elmúlt nyolc évben. Ez nem vélemény, hanem tény. Ezzel szemben lássuk, mennyit épített az orbáni viktatúra a maga négy éves ámokfutása során. Írd és mond: tíz kilométert. Mégegyszer tehát: tizet. Ennyire futotta, mert kellett a zsé országzászlóra, kellett Simicskának, kellett Országjáró pártlapra, s aztán még Kaya Ibrahimékat nem is említettem, no meg a Millenárist, ahol külön pénzzel jutalmazták a csöppnyi tó vízének felszíni kezelőjét, a fenékkotrást, meg a közte lévő víz gazdálkodóját. Ezek megint tények, s nem afféle „ezek mind korruptak” típusú hangzatos bemondások. Azt a szerencsétlen tíz kilométernyi siófoki autópályát is csak a választás két fordulója között adatták át a magából hülyét csináló Fónagy Jánossal, hogy fényezze azt, amit nem lehet, hogy aztán a második forduló után azonnal lezárják a frissiben megnyitott pályaszakaszt, mondván, még nincs kész. Ezek után hiteles-e az ellenzék azon permanens böfögése, hogy még több autópálya kell? Jártak-e elő jó példával? Arra emlékeztet a dolog, amikor a mostani szegedi kádéenpé ugat, hogy az M5-öst korábban kellett volna a határig vezetni, de logikájuk éppen ott feslik fel, hogy az a „korábban” az ő regnálásuk idejére esik. Nem tudták megemészteni, hogy azt a „nemzetvesztő”, és harmincvalahány éves kora ellenére is ÁVÓ-snak titulált Botka csinálta meg, ahogyan jelenleg, az M43-ason is csakis és kizárólag azzal találnak fogást, hogy úgymond „korábban” kellett volna. Ivanics, Szakács Imre hivatkozhatna arra, hogy éppen ők nyújtottak be javaslatot 2000-ben a parlamentben az M9-es autópályára vonatkozóan, csakhogy azt elfelejtik hozzátenni, hogy hosszútávú tervezetként. Ja, úgy én is tudok ígérni, hogy „majd”, aztán az amnéziában kitűnő eredményekkel dicsekedhető nép úgyis elfelejti előbb-utóbb. Szakács szerint az M9-es elnapolása „felháborító és elfogadhatatlan”, érdekes módon 2000-ben nem volt az.
 
Aztán, felvetődik a kérdés, miből fogják előteremteni a pénzt, amikor többek között 2006-os ígéretüket is be kellene váltaniuk a 14. havi nyugdíjra vonatkozóan. Én mondjuk, nem vagyok telhetetlen, nem szeretnék 18. havit, csak 16.-at, elvégre az év 16 hónapból áll. Persze a nép, az istenadta, beveszi a brét, hogyne venné be, amikor nem képes felfogni, hogy az államháztartás úgy működik, mint a családi háztartás, ha százezret keresek, nem költhetek százhúszat. Úgy néz ki, magaspolitikusaink is mélyreható közgazdasági ismeretekkel büszkélkedhetnek, Ivanics Ferenc is bizonyára a középiskolában tett szert ilyen mélyreható ökonómiai jártasságra, hiszen érettségin túl nincs magasabb végzettsége. Lehet persze korrupcióra hivatkozni, hiszen a mostani szocialista párt nem kevésbé ostoba, tehetségtelen és *** [öncenzúra]. De vajon hitelesen hangzik-e a Fidesz szájából a korrupcióra való hivatkozás akkor, amikor még emlékezhetünk a Vegyépszer legalábbis gyanús üzelmeire (Polt Péter nem véletlenül akadályozhatta meg a kivizsgálást). Vagy talán az új Fidesz-kormány hitelből akarja mindezt megvalósítani, akkor, amikor előző este még az ország eladósodásáról beszélt, s csak az ostoba nép veszi be – és láthatólag beveszi – a maszlagot, hogy a kettő együtt megvalósítható, s vevő az illúzióra meg a csodafegyver utópiára. Ivanics államadósság kapcsán egyébként is hitelesnek tűnhetne, hiszen saját adóbevallása szerint neki szinte nincs tartozása, ááá, dehogy:
 
 
 
 
 
De legyen úgy, miután 2010-ben kormányra kerülnek, remélem, már 2014-ben autópályán utazhatunk Soprontól Szombathelyig. És ha nem? Akkor alighanem lesznek olyan karakánok és bátrak, mint ahogyan manapság melldöngetve kiállnak a sajtótájékoztatóra, és merészek ahhoz, hogy bevallják, blöff volt, kampányfogás, szavazatszerzési akció, s kijelentik: ígéretünk be nem váltása miatt lemondunk. De az igazi felelősök akkor sem ők lesznek, és irónia nélkül, valóban ezt is gondolom. A felelős a nép lesz, aki sohasem lát tovább az orránál, mert csak azt lehet átbacni állandóan, aki hagyja magát. Ha ez jó neki, ám tegye.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr901480396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszkár írja 2009.10.29. 19:46:09

Egy keveset Orbán ma hallott egy mondatáról: hogyne lenne szükség a 4-es metróra, még mi több metrót akarunk építeni.
(No de ki is fúrta meg mindig a 4-es metró kivitelezését?)
És Tarlós Pistikével együtt mosolyognak, Tarlós Istvánt ritka mosollyal az arcán látni.

Tip_Top 2010.02.24. 05:56:39

Beszamolhatnal az elmult 8 ev eredmenyeirol KAPUVARON...Es elarulnad nekem , hogy elnek jobban KAPUVARON az elmult 8 ev alatt

Tip_Top 2010.02.24. 16:10:42

P. mester...Valahogy mindig "egyoldali" vagy...partpolitikus a "voros oldalrol" talan Lenin fiunak jelentkeznel Szamuely Tibornal..de szerencsere kesobb szulettel..
Hogy ennyire BAMBAN elferdited a valosagot...Ilyen gondolkodas erdeme, hogy Kapuvar es kornyeken a TOBBSEG a "narancs szint szereti" Vagy nem igy van..Most talan a JOBBIK fog gyozni...Mert szovegeiddel eltorzitod a valosagot...Farasztoan hosszu a szoveged....Szeretnem tudni HANYAN olvastak Ivanicsrol irasodat....talan 15 en...Unalmas egyoldalu "PART_PATKANY" vagy sajnos

P.mester 2010.02.25. 02:12:28

@Tip_Top:

Az az igazság, nem tudok csatlakozni Szamuely-hez, mert már nem él. De ha élne, akkor sem csatlakoznék hozzá, mert távol áll tőlem az ő világszemlélete és módszere is. Megint csak azt tudom kérni tőled, hol ferdítem a valóságot.

"part-patkany" mivoltomra, ami alatt bizonyára pÁrt-patkÁnyt értesz, sajnos nem tudok érdemben válaszolni. Ez nem diszkurzív beszéd.

Tip_Top 2010.03.09. 15:01:37

@oszkár írja: Hat a 4 es merto helyett AUTOPALYA epulhetett volna Gyor es Sopron kozott...Ilyen DRAGAN sehol a vilagon nem epitenek METROT Vagy nem igy van???

Tip_Top 2010.03.09. 15:23:36

Hat ehhez csak roviden a 13 havi nyugdij sikeres volt 8 evig MSZP es SZDSZ Es ma megkerdezheted KAPUVARON...Melyik nygdijas fog a 13 ik nyugdijat...eltunteto...Nyugdijak vasarlo erteket...tonkretevo PARTOKRA.
Vagy nem igy van...
Es ki es hol beszelt 14 vagy 16 havirol...de kel egy ksi hangulatkeltes....anekdota alafestes
Kulomben ez a kulfoldi hangzasi TOMI Haggika nem fog Kommentalni...hogy milyen jol irtal... es az IGAZAT csak az IGAZAT Hogy Kapuvaron UJRA MSZP vagy talan SZDSZ...gyozelem legyen.
Hangulatkeltes...EXTREM jobbra tolni a JOBB oldalt es KOMCSI_FASISZTAKAT.....a kapuvari KORHAZ...atszervezoit..a kapuvari HUSGYAR..modernizaloit...kel megvalasztani...SZDSZ es gyozelem lesz KAPUVARON TOMIKA HAGGEN es P master vezetesevel....HA HA HA..

Talan KASZINOT epitenek az Ikva partjara...KULFOLDI befekteto "barataik" penzen...HA HA HA

P.mester 2010.03.09. 16:12:52

Az egyébként az MSZP által bevezetett 13. havi nyugdíj sikeres volt, persze csak akkor, ha elfelejtjük, hogy nem volt rá fedezet. Ha a hiányra ráterítünk egy pokrócot, akkor persze ez nem látszik. A Fidesz nagyon kalimpált a 14. havi nyugdíjjal - gondolom, Sziktóber havára szólt - aztán a 13. megszüntetése ellen kelt ki. Érdekes módon, most, hogy közel kerültek a vályúhoz, már nem annyira hangoztatják a 14. havit. De a 13. havit is mély csönd vonja be. Talán rájöttek, hogy irreális?

A többire nem tudok reagálni, mert nekem nehez a zújmagyar megfogalmazásmódod.

Tip_Top 2010.03.10. 00:17:05

Sajnos az orszagot TONKRETEVO 8 ev utan...nem konnyu..
De mindenki aki "sikasztott" keruljon a RACSOK moge...TORVENYESSEN...Vagy te nem igy gondolod???
Es Ivanics Ferinel nincs jobb ember Kapuvaron....aki megvedi a Kapuvariak erdekeit a Parlamentben...
Jo ember es igazi "CSALADAPA"..Szeretik is a Kapuvariak..es szerintem nagy tobseggel fog nyerni
Minden ismerosom igy velekedik...
Es az elmult 8 evnel csak jobb lehet a gazdasagi helyzet...meg Kapuvaron is...
Igaz jo lenne atvizsgalni a PRIVATIZALT foldeket , vagyonokat...
De aszt majd a JOBBIK ra biznam...
Es maradhatnak a VOROS_BAROK bekeben....akik Mercedesszel jarnak a Hegykoi FUrdobe maszirozasra...a Volt Parttitkarok MSZP sek..Kunce szerint a "tolvajbanda"...
Mar csak napok vannak hatra....es unnepelunk....vegre a KOMCSIK es a LIBERALIS szemetek majd nem lesznek az ORSZAGHAZBAN....

Szia

P.mester 2010.03.10. 10:44:58

De így gondolom, kerüljön rács mögé, aki arra érdemes. Viszont a Jobbik óriásplakátján nem ezt látjuk. Az van ráírva: "20 évet a 20 évért". A mondattal több probléma is van. Először is, mindazokat, akik részt vettek a 20 évben, bűnözőknek ítéli, amely természetesen nem más, mint bűnbakképzés, amely előkészítheti a politikai tisztogatást. Másfelől te is azt írod, hogy "törvényesen". Amikor egy politikai párt már előre "20 évet" szab ki (s láthatóan egységesen mindenkire), az a demokrácia játékszabályaival szembemegy: az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie a pártoktól. Ne egy párt mondja meg, ki mennyit érdemel, hanem a független bíróság. A Jobbikról lám megint lehull a lepel, s kiderül antidemokratizmusa. És mivel a nép szavazta révén kerültek a parlamentbe, ezen keresztül ők is 20 évet érdemelnek? Az pedig a szóbűvészeted, hogy aki nem a mi kutyánk kölyke, nem is lehet más, csakis "komcsi".
süti beállítások módosítása