Választási körkérdés
 
 
A Kisalföld c. megyei napilap május másodikán Villanófényben a képviselőjelöltek című választási mellékletében harmincegy kérdést intézett a megye 7 egyéni választókerületének képviselő-jelöltjeihez, melyek között a közéleti kérdések mellett a privát életre vonatkozó kérdések is szerepeltek. Az alábbiakban ezek közül a legérdekesebbnek tűnő 16 kérdést választottam ki. A táblázatban ugyanakkor nem az összes eddig felsorolt jelölt neve fog szerepelni, ugyanis az időközben lezárult ajánlószelvény-gyűjtés során nem mindenkinek sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát. A kapuvári képviselőjelöltekké vált személyek közül mindenki élt a válaszadás felkínált lehetőséggel, egyedül Fekete Zoltán (Munkáspárt) válaszait nem ismerem, ha volt egyáltalán.

 

KérdésRaskó GyörgyVarga Gyula Kovács FerencSimon Gábor
 1. Hol töltötte múlt évi szabadságát? Nem voltam szabadságon.Rokonoknál két hetet Németországban, illetve itthon. Gazdaságomban. Feleségemmel sátoroztunk a horvát tengerparton. 
 2. Mi a hobbija? Zene, sport (sí, hegymászás, foci).Korábban szabadidőmet a hivatásszerűen folytatott vadászat töltötte ki, ma minden szabad percem a családé. Lótartás Munkám, film, zene, olvasás, kirándulás.
 3. Kivel szeretne vacsorázni, ha meghívnák? Sütő András íróval. Senki nem jut az eszembe. Nincs külön vágyam. A családommal, feleségemmel, akikre mostanában nagyon kevés időm jut.
 4. Ki az, akivel nem ülne le egy asztalhoz? Nincs ilyen. Azt itt Kapuvár környékén mindenki tudja. Nem kívánom nyilvánosságra hozni. Konkrét személy nincs, de nehezem szívlelem a gyűlölködőket.
 5. Mi a kedvenc tévéműsora? Az állatvilágról szóló ismeretterjesztő filmek.A kapuvári városi televízió műsorai.Híradó.Ma nehezen találok ilyen műsort. 
 6. Mit nem szeret a tévében? A folytatásos regényeket. A teljes elnöki jogkörrel felruházott alelnök műsorait. A rengeteg reklámot. A tisztességtelen, egyoldalú, előítéletektől nem mentes tájékoztatást.
 7. Milyen könyvet olvas jelenleg? Apor Vilmos élettörténetét: Fellebezés helyett. Jegyzőkönyvet. Sajnos nem érek rá olvasni. Lengyel László: Magyar alakok.
 8. Ki a kedvenc írója? Heinrich Böll. Erich Maria Remarque. Aki az élet igazát és valóságát írja. H. E. Bates, E. A. Poe, Shakespeare, József Attila, Rejtő Jenő, Karinthy Frigyes.
 9. Milyen zenét szeret hallgatni? Komolyzenét általában és gregorián zenét különösen. Koncz Zsuzsát. Cigányzenét. A hangulatomnak megfelelőt. Szeretem a progresszív zenét: genesis, Pink Floyd, Alan Parsons Project.
10. Miért választotta a politikai pályát? Mert történelmi időket élünk. Nem választottam, így adódott. Az ország megmaradásáért. Mert számomra fontos, hogy az emberekért dolgozzam.
 11. Mi a legboldogabb emléke? Sok van. Gyermekeim születése. A szovjet csapatok kivonulása. Nincs egy legboldogabb emlékem,az élet apró sikerei, az alkotás, az értékteremtés okoz örömöt a számomra.

 12. Mi az, ami megnevetteti?

 Az eredeti Stan és Pan-filmek. Amikor kereszténydemokrata országgyűlési képviselőnk a parlamentben az önkormányzatok érdekében érvel. Az, hogy minden párt és politikus ígér fűt-fát, és azon nevetek, mit fog[nak] teljesíteni. A politikai színpad gyűlölettől fröcsögő bohócai.
 13. Mitől fél a legjobban? Semmitől sem félek. Attól, hogy az országgyűlés elfogadja a privatizációért felelős miniszternek a privatizációs visszaélésekkel kapcsolatos interpellációra adott válaszát. Az ország elvesztéséséért. Az emberek félelmeitől.
 14. Mire a legbüszkébb? A családi életemre, a három gyermekemre. A családomra. A családomra. Hogy elveimet megtartva egyetlenegy tettemet sem kell szégyellnem.
 15. Mi a legnagyobb vágya? Egészségesen élni életem végéig. Ne kelljen nélkülöznie az embernek. A Független Kisgazdapárt választás-megnyerése [sic!] és a keresztény értékek fentmaradása [sic!] Hogy egyetlenegy embernek se kelljen nélkülöznie, nyomorban élnie.
 16. Mi a kedvenc mondása? Jótett helyébe ne várj jót! A szeretet hatalma nem a hatalom szeretete.

 Isten, haza, család!

Bort, búzát, békességet!

 Az élet kegyetlen, mert mi emberek azzá tesszük.

 

 

folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr242434486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása