"Térdre, imára, csuhások"

(Orbán Viktor, 1991)

 

"Elutasítjuk a világnézetileg elkötelezett államot, az egyházi és állami jelképek összemosódását, az egyházak pártpolitikai manipulálását, a kereszténység ideológiai fegyverként való használatát"


Fidesz választmányi ülés, 1991. május 15

térdre.jpg

 

"Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!"

Orbán Viktor ironikus parlamenti megjegyzése még mindig 1991-ből

 

Forrás: Kisalföld Onlájn

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr784726976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miami press 2012.08.23. 18:48:17

A vallás magánügy! No, de már kéremszépen, kezicsókolom, azért igazán megkérdezhette volna Semjén kolegát a pad alatt, hogy vajon azt értik-e a buzgóbbak az "Úr szineváltozásán", amit őurasága? Mert ugyi, nem mindenki olyan képzett hittanilag, mint a fenti urak. (No, de hol van az alispán?)

Menci 2012.08.27. 17:42:57

@miami press: Igen, a vallás magánügy. Az ember elmegy a családjával a templomba, vagy éppen egyedül, ha arra van igénye. Amikor egy testület testületileg gyakorolja mindezt, az leginkább arra emlékeztet, amikor az átkosban a brigád színházba ment, oszt utána beragasztották bizonyítékul a jegyeket a brigádnaplóba. Kultúrprogram demonstartíve (kipipálva). Demonstráció. Nem több. És hiteltelen.

miami press 2012.09.09. 22:45:58

Láttad valaha, valamelyiket is a családjával a templomban? Nem vallás ez, hanem kirakat!
süti beállítások módosítása