P.mester 2012.01.11. 14:15

Zorbán, a görög

 

Tulajdonképpen, avagy nem tulajdonképpen, de lassan kezdem már sajnálni ezt a Fellegi gyereket, és azt mondanám, hogy ha már széthúzott farpofával ő is vastagon belefosott a betonfőzelékbe, akkor egye is meg jókedvel (kopirájt báj SP), bő nyállal, csakhogy mi is megesszük az elénk tálalt finoman tápláló bélsár jókora kupacát.
            Szerencsétlent, aki az Orbánisztán nevű Hitbizomány Zrt.-ből miniszteri lemondásával nem tudott csak úgy fű alatt lelépni (a polip karjai visszahúznak), elküldték szerencsét próbálni a Ámerikába, hogy ródsózza szét és még szétebb a navvilágot, pénzért kuncsorogva. Azt hitte, egyszerű a tárgyalás, mint a koki meg a saller, így megyen az a világban. Erre a mai nem-trágyalásról hozza asztat a hírtet Anyánk, az Index („nemzeti” „oldalnak”: Zsindex), hogy:
 
Az itthon fegyvertényként közölt washingtoni kapcsolatfelvételről azonban egy névtelenséget kérő, a tárgyalási folyamatban résztvevő forrásunk azt állította, hogy valójában Fellegi Tamást senki nem hívta meg Washingtonba, a magyar tárgyalódelegáció vezető egyszerűen csak „meghívatta magát”. Brüsszelből származó információink alapján ott is hasonló a helyzet: az EU sem hívta meg a magyar delegációt, ezért is húzódott sokáig az időpont egyeztetése.
 
            Aszitted, Tomi bátyó? Hogy majd odamész, belerúgsz az ajtófélfába, köpöl egyet a földre, hogy aggyá’ pézt, és ők pedig térdre, imára borulnak előtted, és máris viheted is a pénzeszsákot? Ennyire nem lehetel kiszeltünci. Hát most komolyan. Ha én bemegyek a bankba hitelt kunyerálni, ott is meg fogják kérdezni, hogy mire is akarom a lóvét, és miből fogom azt visszafizetni. Megnézik a jövedelmemet, van-e esélye annak, hogy vissza fogom törleszteni. Ha úgy látják, hogy még csak szándékomban sem áll visszafizetni, csak szórakozni jöttem ide, akkor a bankos kisasszonka kedélyesen elbeszélget majd velem, mint veled az IMF-boszorkány az aktuális időjárásról, arról, hogy a nap már megint másképp süt, esetleg kölcsönösen eldiskurálunk arról, ki mit kapott karácsonyi ajándék gyanánt. Oszt jó napot!
            A réges-régi Trabant-dal jut eszembe Fellegi Tamás önmeghívásáról és ortodox módon előre bekalkulálható felsüléséről:
 
Itt van, pedig senki se hívta
Néz rám, de nem látom a szemét
És nem tudom, de arra emlékszem
Hogy nem értem, amit beszél

Jó lábai keresztbe téve.
Azt gondolom: ki ha nem én?
Mondok valamit, semmit se értek
Itt ül szemben a rekamién

Nem figyel rám, a szemébe nézek
Ez mindig jól felkavar
Mond valamit, de semmit sem értek
Túl késő már és túl hamar
 
 
 
 
 
 
            Bizony, ilyen pofáraesés jár azoknak, akik a valóságtól módszeresen távol tartották magukat, és következetesen narancsmátrixot alakítottak ki maguk körül. Így járnak azok, akik teljesen elvesztették realitásérzéküket, akik a dilettantizmust átcímkézték unortoxiának. Megteremtették maguk körül az udvari sajtót, amely csak előre egyeztetett kérdéseket tehet  fel, és végül maguk is elhiszik ezt a fals világot, maguk is elhiszik azt a Magyar Nemzetben olvasható hazugságot, hogy az EU a Gyurcsány elleni eljárás megszüntetését és a melegházasságot kéri cserébe. Szép manipuláció, melyben benne foglaltatnak a hívó szavak, amellyel megpróbálják összetartani a repedező tábort. Amikor azonban kilépnek az utcára, és szembesülniük kellene a valósággal, nem értik, mi folyik. Mert ők egy teljesen más világban éltek. Nem a külföld, meg a „pénzhatalom” vagy a „burzsoá nagytőke” miatt kell felvenni IMF-hitelt, hanem az elbaszott gazdaságpolitika miatt. Lehet persze az 50-es évek kommunista újságainak szólamai szerint ugyanazt a „nagytőkés” szöveget minduntalan előadni (ezzel csak a hasonlóságra világítotok rá, de ezerrel), de attól az még nem lesz igaz. Olyan óriási a bizalomvesztés, hogy ezért nem hajlandók hitelt adni, hogy abból mindenféle marhaságra, stadionoktól lézerblokkolóig költsetek. Minden józan közgazdász már jó régen figyelmeztetett, ne menjetek bele ebbe a zsákutcába, mert nem fog működni. Nem hallgattatok senkire, csak a saját eszetlenségetek után mentenek. Akkor ne tessék csodálkozni azon, ha senki nem hiszi el már azt se, amit kérdeztek. Megszüntették a piacgazdaság és a magántulajdon törvényi és (!) alkotmányos garanciáit, elmebeteg törvénygyáratok mindent az éppen aktuális célnak rendelt alá, elriasztottátok a potenciális befektetőket. Mégis ki hozná ide a pénzét akkor, amikor másnap hoztok egy törvényt, hogy az a tiétek? A kiszámíthatatlanság, a hazudozások, a kommunikációs blöffök sorozata  sodort minket ebbe a helyzetbe. Akkor ne fogjátok senki másra, mert CSAK A FIDESZ a hibás. Ellenséget gyártottak mindenhol, hogy háborúzhassatok mindenkivel. Ha mindenkit, az egész világot a szokott pökhendi módon lehülyézitek, ne várjátok, hogy tárt karokkal fogadnak. 1848-as alapokon álló „felelős kormányunk" van, amely ennélfogva aztán természetszerűen soha semmiért nem vállal felelősséget.
            Mintha a Forrón Szeretett és alattvalói nem is észlelték volna a tavalyi görög csődveszélyt. Az EU bekeményített a görögöknek is, mondván nem fogjuk finanszírozni a marhaságaitokat. Így lépett a görög útra a mi Kedves Vezérünk is, így lett belőle Zorbán, a görög.
            A „Film”-ben már rendezi Antony Quinnt a házirendező, Koltay Gábor, ismerős ő már neki a másik kurzusfilmből (Szarra Corona). A zenét hozzá már megírták az alábbi rigmussal: „Táncolj, Viki! Búcsúbuli!”. Hát akkor táncolj.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr873536917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németországban is tárgyal Fellegi 2012.01.12. 11:53:01

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a jövő héten Németországban folytatja előzetes egyeztető körútját, ahol Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével és Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével is találkozik. A megbesz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása