Na nézzük. Mármint az általam korábban hiányolt december 14-i ülés minapában közzétett jegyzőkönyvét a híddal kapcsolatban:
 
 
22. napirendi pont
 
Javaslat Kis-Rába híd elnevezésére
 
Kóczán Zoltán: Ismertette, hogy a Kis-Rába híd elnevezésére írásban beérkeztek a javaslatok. Nevezetsen: Szent Anna híd; Esterházy híd; Nádasdy híd; Erzsébet híd; II. János Pál pápa híd; Szigethy Attila híd; Mindszenty József híd; Pátzay Pál híd; Antall József híd; Vámos Ferenc híd; Barátság híd; Mohl híd; Kölcsey híd; Szemere híd; Rákóczi híd; Hanság híd; Turul híd; Széchenyi híd; Kossuth híd; Báró Berg Gusztáv híd; Kis-Rába-Lánchíd; Dr. Szalay Jenő híd; Nálik híd.
 
Ezek közül a javaslatok közül az első 17 az októberi ülés jegyzőkönyve szerint már megvolt, azokat tehát nem a zeccerünép javasolta. Ebből következik, hogy az alábbiak lehettek valójában lakossági javaslatok: Széchenyi híd, Kossuth híd, Báró Berg Gusztáv híd, Kis-Rába-Lánchíd, Dr. Szalay Jenő híd, Nálik híd. A Kis-Rába-Lánchíd névjavaslatra különös nyomatékkal hívnám fel a figyelmet, mert teljesíti a rövidség és a könnyű köznyelvi használat követelményeit, arról – mondjuk – már nem is beszélve, hogy a lánchíd egy hídépítési típus, márpedig a kapuvári híd nem lánchíd, hanem gerendahíd. A „Nálik” híd ötlete valszeg onnan jött, hogy a húszas évektől a híd Széchenyi utca felőli oldalán állt Nahlik (nem pedig Nálik) József gyimilcskereskedése. Ez már valóban elegendő ok arra, hogy róla legyen elnevezve a híd. Ezen logika alapján javasolható lett volna a Húsbolt híd elnevezés is, mert az meg a másik oldalon van.
 
 
A beérkezettek közül 8 névre tenne személy szerint javaslatot, amelyek a következők: Szent Anna híd; Esterházy híd; Nádasdy híd; Erzsébet híd, Báró Berg Gusztáv híd, Dr. Szalai Jenő híd, Széchenyi híd, Kossuth híd.
 
Személy szerint. Aha, akkor valóban egyszemélyes volt a földrajzinév-bizottság. És miért pont erre a nyolcra? Mi az indoklás, a megfontolás, az érv?
 
 
Németh D. László: A Kis-Rába híd elnevezésével kapcsolatban az interneten történő szavazáson kívül célszerű lenne papíralapú szavazást is biztosítaniuk. Pl. a portán elhelyezett szavazóurna kihelyezésével.
 
Volt ilyen? Én nem tudom, nem járok arrafelé.
 
 
Budai Imre: Véleménye szerint 6 név közül történő választás megfelelőbb lenne.
 
Nyolcból hat. Indoklás, hogy miért? Ex has? Azt a hat meg a nyolcát…
 
Kóczán Zoltán: A következő 6 nevet javasolja: Szent Anna híd; Esterházy híd; Nádasdy híd;Erzsébet híd, Báró Berg Gusztáv híd, Dr. Szalai Jenő híd. A Képviselő-testület januári ülésénkerülne sor a döntésre az alapján, amelyik a legtöbb lakossági támogatást kapja.
 
Hát jól van, Imre bácsi – gondolhatta Kóczán Zoltán híd –, hát akkor ne legyen nyolc, legyen hat! Mer’ csak. És hogy miért került a nyolcból lapátra Széchenyi meg Kossuth? Mer’ csak.
 
A bizottság egyhangú igen szavazattal javasolta a Képviselő-testületnek, hogy a Kis-Rába híd elnevezéseként a következő nevek kerüljenek meghirdetésre a lakosság körében: Szent Anna híd; Esterházy híd; Nádasdy híd; Erzsébet híd, Báró Berg Gusztáv híd, Dr. Szalai Jenő híd.
 
Már megint egyhangúlag. Itt minden olyan egyhangú, mint a régi szép kommunista időkben. Vita nem kő, minek, zavaró tényező. Szavazzunk gyorsan, oszt’ havaj.
 
 
Németh D. László: A következő napokban a bizottság által javasolt 6 nevet a médián keresztül szavazásra bocsájtják.
 
Láttuk. Láttuk a profizmust.
 
Végezetül csak egy kicsit schmittpalizálok, mert most már tényleg menten agyfaszt kapok:
 
1. „Javaslat Kis-Rába híd elnevezésére”. NÉVELŐ, NÉVELŐ, basszus, NÉVELŐ!
 
2. „Nevezetsen” – rá lehetne azért izzítani a zellenőrző progit, nem sok idő ám az.
 
3. „Szalai” – egyszer i-, máskor ipszilon. Jóóóóvanazúgy!
 
4. A „bocsájt” felőlem meg maradhat is.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr833590534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszkár írja 2012.02.01. 19:45:45

Mai kalföldben olvastam Szent Anna Híd lett a neve a felújított Kis-Rába hídnak. Hát ez van és megkérdezték a polgárokat is. Na!!!! Ne túlozzunk annyira a belső berkekben lévő polgárokról van szó, mert szerintem túlpropagálva nem lett. Bólogató lászlók lehettek a megkérdezettek? Pedig Kóczán Zoltán megérdemelte volna, ha róla egy híd kap nevet. Nemrég találkoztam vele jó kedve volt valamin erősen dolgozik.

Ikvafalvy 2012.02.01. 20:58:06

Oszkar baratom! Gondolom,hogy jjo
humoru ember lehetsz!:D Itt arra
probalok kkijjukadni,hogy Koczan
"Szoborcsoport" Zoltan lett volna a
hid neve? Nna,csak innen gondoltam,hogy
vicces UUr vagy!:D:D A hid neve
nagyon baresz! Edesanyam is erre gondolt
Kulonben a muttim nem olyan "bologato
laszlo"!Viszont annak nagyon orulok,
hogy Zoltan "erosen" dolgozik!!!
Igen, ez igy van rendjen!!
Udv.

P.mester 2012.02.01. 21:00:13

Igen ó'vastuk. A zemberek valóban erre szavaztak a legtöbben, csakhogy az érvelés, miszerint ez lenne a város ünnepe, fals, nem állja meg a helyét. Ezért lett volna érdemes kikérni a szakma véleményét, amint korábban írtam, de a szakma mostanság zavaró tényező.
Megkettőzték a templom patrónusát, egyből csináltak kettőt, de hát szenteskedni ma amúgy is kúl.

miami press 2012.02.01. 21:32:03

Egynehány javaslat a műtárgyak elnevezésére: Páduai Szent Antal, Páli Szent Vince, Aquilai Kisszentteréz, Keresztes Szent János, Stockeraui Szent Kolomán, Rákai Szent Fülöp, Zoborhegyi Szent Benedek, Kapisztrán Szent János, Szent Proculus, Pregenci Szent Brazil, Remete Szent Pityu, Ferences Szent Brúnó, Aranyszájú Szent Kóczán, Szent Kaleb és Bürü, Elvis,... Mozi, kultúrház, maradék hidak, kapubejárók, zsilipek, parkolók, várgödrök, piactér, állomás, buszmegálló, biciklitároló, Fő tér, Váti tó, foci pálya, játszóterek (pl. Sázavai Szent Prokop játszótér, - csupán didaktikai szempontokat figyelembe véve). Magasles, kerités , harangláb, ártézikút, járdasziget, zebra... Valami kimaradt?

Ikvafalvy 2012.02.01. 21:57:33

T. P.mester! Tudod a "szakma" az volt,
hogy a hid epuljon fel!
"Erre szavaztak a legtobben"!!
DEMOKRACIA!!!! A NEP AKARATA!!!!!!!!!
Tudod a "szenteskedes" mindig "KUL"
(cool) volt!!!!! Az is marad! REMELLEM!!
"miami press" Kapuvarrol:D:D
Easy Rider "ocsem":D:D:D
Udv.

P.mester 2012.02.01. 23:25:44

@miami press:

Igen, Szent Wiberáda kimaradt.

P.mester 2012.02.01. 23:32:39

@Ikvafalvy:

Hát ha azt nézem, milyen "szakmai" alapon tudták megoldani Garta irányába a bukkanyót, vagy a Rábapalota felé a süppedéket (ha már Hanság, akkor tartsuk meg a mocsárvilág hagyományait), esetleg a híd melletti esztétikus korlátokat, akkor remélem, Loppert Dánielnek is csorgott év végén valami jutalomféle. Elég csak 47 ezer forint, elvégre szemmágus szerint abból meg lehet élni. Tudja, kipróbálta vudu alapon.
süti beállítások módosítása