Úgy tűnik, hogy a zemberek pártszimpátiájáról titkos listát vezető, és ezzel nem-bűncselekményt elkövető, majd a választási törvényt ez alapján a nem-lista alapján nem-kisakkozó Kubatov Gábor igencsak megtalálhatta az akolmeleget Kapuváron, ha cirka egy éven belül immár másodszor látogatott el hozzánk. Azt ugyan a nyilvánosság követelményének megfelelően nem lehet tudni, milyen beszélgetés zajlott a kulisszák mögött a Párt helyi embereivel (gondolom, szóba sem került, hogyan lehet a Fidesz hatalmát a választási törvénnyel bebetonozni), mindenesetre e derék fő Ivanics Bubu társaságában interjúval örvendeztette meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerének népét.
A Rábaközi Stúdió „riporterének” még oly lájtos kérdéseire is meglehetősen összeszedetlenül és offtopikolva válaszolni próbálgató Kubatov a gazdasági kérdések terén láthatóan erős kihívásokkal küszködik (nem is ezért tartják), talán ennek is tudható be, hogy az Országgyűlés honlapja szerint még egyetlen egyszer sem sikerült felszólalnia a parlamentben. Tanulságos volt nézni testbeszédét, ahogyan fejfordításaival és kézmozdulataival minduntalan a mellette lévő Ivanicstól várt bátorítást, hogy ugye, Feri, ezt kell mondanom az előre megírt forgatókönyv szerint. S bizony, Ivanics Ferenc bólogatott is rendesen, mint Shit Pál a gojóstolla fölött, s a merő gondolattalanságot menetrendszerűen megfűszerezték egy kis szocijalistázással meg emúttnyócévezéssel. Az már csak természetes a keresztény alázatosság e felkent apostolait látva, hogy a kivagyiságot és a „mindenki bekaphatja” mentalitást most sem sikerült otthon felejteni, csak nehogy ezzel úgy járjanak, mint múlt pénteken a szerencsétlen Kósa Lali huszár, aki délelőtt még mérhetetlen pökhendiséggel kezelte le az LMP performanszát, este viszont már a parlamenti hátsó ajtón laposkúszásban igyekezett eloldalogni a tüntetők elől (erről videó itt). Ugye, Kósa úr, jó az, amikor te vagy a Dzsurcsányi.
No de visszatérve Kubatov és Ivanics bűvészmutatványára, amellyel az irtózatos dilettantizmus következtében beállt gazdasági bukást sikernek próbálták átfesteni, autószerelő barátunk a gyorsnaszád nem-teljesítményét ecsetelte. Azt állította, hogy az államadósság jelentősen csökkent. Ez hazugság. Olyannyira csökkent, hogy az árfolyamváltozások és a CDS-felár következében 82 %-ról egészen 82 %-ra „csökkent”, a csökkenés fogalmának újbeszél szerinti értelmét pedig már megtanultuk. Igaz, a győzelmi jelentés közepette azt Kubatov Gábor elfelejtette hozzátenni, hogy kasszafúró Bolseviktor hadikommunizmusa jegyében a magánnyugdíj-vagyont épp az államadósság csökkentése miatt lopták el az emberektől. Csakhogy ez a 3000 milliárd forint elszállt, a hozzáértők unortodox módon eltapsolták, vagy Selmeczi szenátor asszony terminológiájával szólva: eltőzsdézték. Persze Kiflicsücsök Gabika jobban tenné, ha meg sem szólalna, mert minden megszólalásával mintha csak az lenne a célja, hogy a szőke nős viccek összes sztereotípiáját önmagával illusztrálja. Az a 3000 milliárd márpedig igencsak hiányozni fog, amikor a nyugdíjakról van szó, mert éppen azt csinálták, amit szavakban annyira elleneztek: hitelből éltek, és felélték a jövő tartalékait. Ez ám a kurva nagy siker!
Ahogyan azt is sikernek állította be, hogy 40 ezerrel csökkent a munkanélküliség a versenyszférában. Tett azért egy megszorítást, hogy a versenyszférában, mert ha arra kellett volna válaszolnia, hogy a munkanélküliség összességében mennyivel csökkent, akkor be kellett volna vallania, hogy semennyivel nem csökkent a munkanélküliség. A versenyszférában is a Mercedes és az Audi volt a húzóerő, márpedig ezeket nem ők hozták Magyarországra, hanem az emúttnyócév, de ha a babért aratni kell kaszával, akkor az első sorban állunk, ugye.
Kubatov azt is állította, hogy igyekeztek a Zemberekre a legkevesebb adót rakni, és jövőre „a zemberekre viszonylag kevés terhet szeretnék rakni” – folytatta, és szerintem a feje fölött megmozdult a plafon. Gondolom, emiatt a kevesebb teher miatt kerestek éppen a legalacsonyabb keresetűek kevesebbet, és ehhez képest fognak kevesebbet keresni jövőre is, mint ahogy például az áfanövelés, és a követhetetlen mennyiségű új adó is a „ne a zemberekkel fizettessék meg” jegyében íródik. Mindenesetre beszédes, hogy ott van a viszonylag módosítószó, márpedig ez előkészíti a relativizálás számára a terepet, és az igen hamar elszijjártósodott Girosz megmondóember mindent szépen ki is fog majd kommunikálni annak rendje és módja szerint. Már annak, aki beveszi a kommunikációs brét.
Nem is akarom folytatni, miről hablatyolt még Kubatov, időközben elment a kedvem az érveléstől. Egyszerűen értelmezni sem lehet ezt a mérhetetlen hozzá nem értést, ezt az elképesztő káoszt, amit ezek a papagájok a gondolkodás képességének legkisebb jele nélkül képesek naponta elismételgetni. Ezek az emberek semmit nem képviselnek, a legordítóbb nonszenszre is rábólintanak agyatlanul, mert a Kedves Vezető úgy döntött. Itt van például a fejlesztési miniszter esete, akinek kapcsán a sajtó azon lovagol, hogy nincs diplomája, de én nem ezt tekintem tragédiának. Matolcsynak van diplomája, mégis egyszerűen egy handabandázó kókler. Beszédes ugyan az is, hogy Németh Lászlóné a bizottsági meghallgatáson a tisztelt bizottság helyett a tisztelt bíróság megszólítást alkalmazta (mintha már a jövőjére gyakorolgatna), de a tragédiának inkább azt tartom, hogy ezt a hebegő-habogó, a gazdasági folyamatokat átlátni nem képes egyedet a bizottság fideszes tagjai gondolkodás nélkül megszavazták, csak azért, mert a Vezénylő Tábornoknak ez volt az óhaja (hogy aztán Simicska miatt-e, azzal most ne foglalkozzunk). Ez már tényleg az a szint, amikor a fideszes szavazógépek három kiló savanyú káposztára is rábólintanának, mert I. Győzelem úgy akarja. Ez már az a szint, amikor Caligula a lovát nevezi ki miniszternek, a mamelukok pedig kétely nélkül képesek tapsolni hozzá. És nincs egy ember, aki fölállna, és azt mondaná, ezt azért már mégse, ettől már az én pofám is ég.
Ez az ember gyaníthatóan őrült, és nincs kétségem, hogy a Nagy Kormányos konokságból és önfejűségből bele fogja kormányozni az országot az államcsődbe. Ezt ugyan nagyon nehezen lehet majd a nemzeti érdek maszlagjával kimagyarázni, de Ő kokisága akkor is sikerről és győzelemről fog hadoválni, amikor a bunker fölött már minden romokban áll, mint ama meg nem értett osztrák festő esetében 1945-ben. Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlen jóslatnak azt, amit egy kommentben olvastam valahol, hogy miután mindent elpuszított, végül ezt az embert is úgy kell majd borostásan kihúzni a lyukból, mint Szaddam Husszeint.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr593506848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása