P.mester 2011.03.05. 18:16

Innen és túl

 

Nézem a Rábaközi Televízió videóját, amelyen Németh-Csóka Gábor alpolgármester az állampolgárság kapcsán arról beszél, milyen fasza, hogy a magyarok ezzel a honosítással most egyesülnek, de azért remélem, testileg még nem lesz kötelező.

Meglepődtem volna, ha nem igyekezett volna belecsempészni a szövegbe, hogy mindez a kommunizmus emléknapján történt, noha ez aligha az „emléknap” miatt kerül be unos-untalan a fideszes rétorok szövegeibe, mint inkább aktuálpolitikai célzattal. Szóval ne nézzük már egymást hülyének, erre nektek bunkósbotként van szükségetek. Persze elég szép dolog fideszes szájjal a kommunizmusról elmélkedni akkor, amikor a magánnyugdíj-pénztári magánvagyon elvétele a téesz-szervezés pandanja, államosítás, kommunizmus, amikor a kapitalizmust úgy ütik, hogy annak retorikáját a Társadalmi Szemle 1949-es száma is megirigyelné, de abban is van valami báj, hogy az a Pozsgay írja az alkotmányt (vagy inkább tákolmányt), aki ellen 1989-ben népszavazást tartottak a Fidesz támogatásával, hogy ne tudja átmenteni a hatalmát.

De nem kevésbé álságos dolog fideszes szájjal magyarázni a „nemzet egyesüléséről” akkor, amikor a Fidesz gátlástalanul és agresszíven mindenkire a nemzetellenesség billogját üti, aki nem fekszik alá politikájának. Szóval, Németh-Csóka úr, ne ájtatoskodjunk má’.  Az állampolgárság megadásának egyetlen és kizárólagos oka a szavazati jog, ezt már a Nemzet Gyógyszere, Mikola docens úr is megmondta 2006-ban, dehogy van szó nemzeti egyesülésről, meg ilyesmikről. Ez pusztán blabla, retorikai szósz, mellyel le van öntve az önérdek meg az önszerelem - valódi - oka.

Ha a Fidesz olyannyira a nemzeti egységet szorgalmazná (ami, egyébiránt nem tudom mi, hiszen a modern polgári társadalmak kulturálisan, társadalmilag tagoltak, éppen ez a lényege), szóval, akkor miért gazdagítja mindennap az árokásó irodalom terjedelmes korpuszát, nevez magyargyalázónak kapuvári honlapján írókat, miért van az, hogy határon túl is megoszt, Bugár Béla pártjával nem tárgyal, Markó Bélát lekommunistázza, megoszt a Vajdaságban, hasonlóképpen Kárpátalján, megoszt minden szinten.

Aszongya ez a szerencsétlen Semjén Rózsi, hogy majd a parlament bölcsessége dönt a szavazati jogról. Na most, a legutolsó jelző, amely erről a mamelukhadból álló parlamenti seregről az eszembe jut, az a bölcsesség. Itt vegytiszta politikai érdekről van szó, hogy a szavazati jog által a Fidesz bebetonozhassa hatalmát, azt feltételezvén, hogy az állampolgárság megadásáért cserébe majd hűséggel rá szavaznak a határontúliak. Hja, csak éppen most hurrogták le a Pelczné nevű mamelukot Erdélyben, amikor egészen elképesztően „pofátlanul” (kopirájt báj: Szájjártató papagáj) próbálta megzsarolni az RMDSZ tagságát: ha a Fidesz jelöltjére szavaztok, támogatunk, ha nem, megnézhetitek magatok. Na ilyen a fideszes „polgári” állam, meg a Németh-Csóka-féle „egyesülés”.  Ahová beteszik a lábukat, kettő lesz belőle. Akkor hol van a nemzeti egyesülés, amikor a határon túliak akarják eldönteni sorsukat, és nem óhajtják, hogy majd felülről tanító bácsiként megmondja nekik a Fidesz, hogy mi a zsír? A '89-ben szerzett nagy tőkéjét a fideszes ruletten rég eljátszó Nagytőkés László tervezett pártja mi másról szólna, mint a Fidesz hatalmának exportálásáról. Dehogy egyesülésről, szolgalelkűségről van szó.

És vice versa. Mert egyébként én sem szeretném, ha kapuvári ügyekről nem kapuváriak döntenének, mert ők nem vállalják ennek következményeit. Mi lenne, ha 5000 csornai döntené el szavazatával Kapuvár sorsát. Ez olyan, mintha a szomszéd akarná megmondani, rózsaszín kiscicák vagy ef Zámbó Pista képe lógjon-e a szobám falán. Na azért ezt már mégse ő döntse el, függetlenül attól, hogy a szomszéd akár lyó fej is lehet.

Ezzel a szavazati joggal csak a feszültséget fogják növeli határontúliak és -inneniek között, persze, hogy ki van „innen” meg ki van „túl”, nem egészen világos akkor, amikor az Erdély-romantikázás jegyében lassan a magyarországi magyar alacsonyabb rendű állatfaj lesz. Az állampolgársággal járó szavazati jog ellentéteket szít azok között, akik voksolnak, de nem itt élnek, és azok között, akik viselik ennek hatását, és ez nem „bölcsesség”, amint Tömjén Zsolesz orálja, meg nem 19. századi nyelvezeten előadott „egyesülés”-izé, ahogyan Németh-Csóka  prézsmitál, hanem kibaszott nagy felelőtlenség.

As usual.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr402713170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszkár írja 2011.03.05. 20:16:57

Én nemtom meddig akarják még ezt lájkolni, de már unalmas és dühítő.

Foglalkoznának inkább azzal, hogyan
lehetett olyan törvényt hozni, amivel kizárólag a gazdag szféra járt jól és még azzal, hogy ne menjünk vissza a diktatúrába, MERT ERRE MEGY KI AZ EGÉSZ. A NARANCSBÁRÓ HATALMÁT MINDÖRÖKKÉ MEGTARTANI BÁRMI ÁRON, MÉG AKKOR IS, HA AZ ORSZÁG BELEBUKIK VALAMINT NAGYOBB RÉSZE NEM ÉRT EGYET VELE. ÁM NEM TARTOTT MÉG EGY DIKTATÚRA SEM MINDÖRÖKKÉ, EGYSZER ELINDUL A NÉP BÁRMINEMŰ EZKÖZZEL ÉS NEKIMEGY A NARANCSOSOK ESZTELENSÉGÉNEK, MERT A NÉP NEM OSTOBA. Persze ez az én és aki egyetért annak a nézete mint tudni véltetik, mert máshogy kell felfogni mindezt állitólag.

cappydove 2011.05.14. 10:52:29

Nem tudom, hogy ki írja ezt a blogot, viszont bárki is legyen, napról napra bizonyítja, hogy igazi fekete öves kommunista, aki a mai napig inkább járna a 6 év után megkapott Ladával 3 évente Csehszlovákiába. Elvtárs, TSZ-elnök Úr! Azok az idők elmúltak... Tudom, hogy fáj, de talán sikerül majd érvényesülnöd a tehetséged által is, nem pedig előjogok alapján mint akkor.

oszkár írja 2011.05.15. 18:49:32

@cappydove: Tisztelt cappydove! Már megint nem tudsz kommunistázáson túllépni? Ezt bizonyítja kommented. Ha olvasta volna kicsit behatóbban az egész blogot, rájöttél volna arra, hogy írója nem kommunista és leszármazottja. Lapozz és találd meg azon bejegyzést, ahol a blog írója épp arról tesz kommentet, hogy egyiknek sem elkötelezettje! Ám olyan kommentet is találsz, ahol olyanok mint te kihozzák a másikból azt, hogy: ne bazd meg legyen igazad és élvezd, hogy másikból sikerül kihozni a ráerőszakolt diktatórikus igent! Vállalja, hogy kommunista meg zsidó ésatöbbi pedig nem. Mert direkt ezt szeretik!
Furcsa ezt az kommentedben olvasni előjog, mert épp narancsbárók és rokonai élveznek mai napig előjogokat és többségük nem a tudás által kerülnek olyan pozícióba (kivéve cappidove), jómagam és sokan ahova nem kéne. Ha annyira szeretsz kommunista meg tsz meg elvtársozni, csak tessék, de nagyon kérlek ne tévezd össze, szabad független szókimondást a kommunistázással.!

P.mester 2011.05.16. 20:18:55

@oszkár írja:
ugyan hagyjad...

@cappydove:

mindazonáltal elég pikáns kommunistázni fideszes részről akkor,
amikor
1. Szájer Pozsgayval együtt írja az alkotmányt, márpedig mikor '90-ben egyéniben legyőzte Sopronban Pozsgayt, akkor azt a kommunizmus felett aratott diadalként ünnepelte. Most akkor hogy is van ez?
amikor
2. a magánnyugdíjakat államosítják, semmibe véve a magántulajdont. Gyakorlatilag téeszesítenek mindent, így aztán megint különösen pikáns "TSZ-elnöközni"
Hogy a többit már ne is soroljam...

Inkább egy idézettel válaszolok:

„A kormány urai semmiben nem különbek a kommunistáknál. Hiszen ugyanúgy pártirányítás alá akarják vonni a rádiót, a tévét, a sajtót. Hiszen ideológiai komisszárokat akarnak az iskolai tantestületek nyakára ültetni. Ugyanúgy tévedhetetlennek gondolják magukat, ahogy a kommunisták tették. Ugyanúgy a politikai megbízhatóságot részesítik előnyben a szakértelem helyett, s a legutolsó pozícióba is rokonaikat, osztálytársaikat, a magyar demokrata elvtársakat szeretnék helyezni, mint a kommunisták tették. Mi mindig ellenálltunk annak, hogy egyik oldalon vannak a tiszták, másik oldalon a gonoszok, hogy az egyik oldalon vannak a hazafiak, a másik oldalon a hazaárulók.”

Különösen pikáns továbbá előjogokra hivatkozni, amikor "pofátlan végkielítésről" beszélnek, miközben Szász Károly százmilliót vett fel, vagy amikor kétmilliós bérplafonról beszélnek, de Szájjártató Pétereknek meg Lézer Janinak jár a kétmillión túli is. Mert "megérdemlik".

Vagy pl tipikus bolsevik taktikához hasonlóan a Zöld Pardon helyén önmagukat nárcisztikusan megünnepelve "alkotmánysimogatót" állítanak fel.
Vagy amikor Tarlós "Igazipolgármester" István egyik-napról a másikra átnevez utcaneveket, anélkül, h bárkit megkérdezne. Épp a minapában beszélgettem egy barátommal a Szél Kálmán TERV téren, hogy tudta-e, hogy a Lágymányosi-hídból Rákóczi-híd lesz. Csodálkozott. Mondtam neki, hát Pityu bácsi nem nemzetikonzultált veled?
Persze az Igazipolgármester arra hivatkozva nevezi át, hogy a Zemberek kérték. Hja, kérem, hogyne, Sztalin elvtárs is azzal indokolta a balti országot megszállását, hogy azok úgyszólván "kérték felvételüket" a SZU-ba.

Vagy, vagy vagy...

Olyan finomságokról már nem is beszélve, mint Tömjén Zsolt, aki védett madarakra (meg kóbormacskákr) akar lövöldözni. Mert ő egy sportszerű, kárásztény ember. Mint Ceausescu, amikor védett állatokra lövöldözött, és ha nem volt elég, kirúgta a vadászati vezetőket, mint a most népünk bölcs vezére a földrajzinév-bizottságot. Egyik a Kárpátok, a másik a Kárpát-medence géniusza.
Most lehet koménistázni.

Ja, egyébiránt a fenti idézet a mindenhatóóó vezérlő tábornok úrtól való (Fidesz-kongresszus, 1992)
süti beállítások módosítása